29 september 2013

Gehaakt vaasje

Het leuke van haken is, dat je makkelijk kunt kiezen tussen een groot of een (piep)klein project. Voor deze zondagmiddag heb ik voor een klein project gekozen: een jasje voor een vaasje, míjn penselenvaasje.


 
Ik bewaar mijn penselen al jaren in dit vaasje (wat eigenlijk een sapflesje is!) en na jaren van trouwe dienst vond ik dat 'ie nu toch wel een jasje verdiende. En zoals ik al zei: je hebt dit in een paar uurtjes af, dus zeer geschikt voor een relaxte zondagmiddag.


Als je eenmaal met 'jasjes haken' begint, kom je tot de ontdekking dat ze om steeds meer voorwerpen toch wel erg leuk staan. Na de appels en bekers zijn nu de vaasjes mijn nieuwe 'slachtoffers'. Eens kijken of ik nog meer leuks kan vinden.

Zoals jullie op de foto's kunnen zien schijnt hier de zon, dus gaan we daar nog even lekker van genieten.

 
Gezellige zondag nog!!


27 september 2013

Warme bekers

Zoals ik vorige keer al schreef, kun je van granny squares héél veel meer en nóg leukere dingen maken dan alleen spreien. Dit keer heb ik ze gebruikt om er bekerjasjes van te maken. Even wat herfstkleurtjes bij elkaar gezocht en wat leuke patroontjes en zie hier het resultaat.



Of ze echt handig zijn in gebruik, moet nog blijken, maar decoratief zijn ze zeker wel. Ook leuk om cadeau te geven evt. in combinatie met een doos lekkere bonbons en/of wat verschillende thee- of koffiesoorten.





 verkocht
 
 
Ieder jasje heeft ook zijn eigen bijpassende knoop gekregen.
 
 
En eigenlijk is het wel een beetje zonde ze in de kast te zetten. Ze staan nl. ook leuk op tafel al dan niet verwerkt in een herfsttafereel.
 
Deze bekers met hun warme jasjes hou ik niet zelf, ze worden nl. verkocht en de opbrengst hiervan gaat naar een kindertehuis in Kenia. Je kunt ze dus bij Maisha, maar evt. ook via mij bestellen.
 
Wens ik jullie een gezellig weekend!!
 

25 september 2013

Een granny square rugzakje

Vorige week had ik al laten zien dat ik met een projectje bezig was. Degenen die een gokje waagden wat dit zou kunnen worden, kwamen niet verder dan een sprei, maar gelukkig kun je van granny squares veel meer maar ook leukere dingen maken dan spreien, zoals bijvoorbeeld dit rugzakje.





De squares haken ging nog vrij snel. Het in elkaar zetten, een bodem haken en een randje voor een koordje en het koordje zelf kostte bijna net zoveel tijd.



 
 
 
Verder vond ik ook nog dat er een voering in moest komen. Kleinere spulletjes zoals pennen passen nl. makkelijk door de gehaakte gaatjes en het is natuurlijk niet de bedoeling dat je die hierdoor kwijtraakt.
 
 
 
 
 
De onderkant heb ik passend bij de squares gemaakt.
 
 

 
 
En hiermee hangt het rugzakje klaar om verkocht te worden.
 
 
 
 
Ik heb inmiddels de smaak te pakken wat de granny squares betreft, dus er volgt vast nog wel meer hiervan. Maar nu ga ik eerst weer aan de slag voor een klant.
 
 
Gezellige dag nog!
 

 

20 september 2013

XL Letterbak

Regelmatig krijg ik van moeders vragen over de afmetingen van een bepaalde letterbak die ze op mijn site hebben gezien. De zonen van deze moeders hebben dan vaak wat grotere spulletjes zoals auto's, poppetjes e.d., die te groot zijn voor een standaard letterbak. Ik moet ze dan meestal teleurstellen, want de afmetingen van de vakjes van mijn letterbakken zijn (bijna) altijd te klein.
Helemaal blij was ik afgelopen week dan ook toen ik per toeval een letterbak vond die wel grote(re) vakken heeft en in mijn enthousiasme ben ik er ook maar gelijk mee aan de slag gegaan. Zie hier het resultaat.


 verkocht
 
De letterbak is 47x45cm en het grootste vakje is 15cm breed. De diepte is 6,5 cm, dus er kan makkelijk een speelgoedautotootje in.
 
 
 
 
Toen ik de letterbak kocht, was deze van blank hout. Ik heb 'm dus zelf wit geverfd en daarna leuke stofjes bij elkaar gezocht. De kleuren heb ik dit keer neutraal gehouden, waardoor de letterbak net zo makkelijk in een babykamer als in een stoere jongenskamer opgehangen of neergezet kan worden.
 
 
 
 
 
Wens ik jullie een gezellig weekend; wij gaan zoonlief z'n 17e verjaardag vieren.
 
Groetjes,
 


 


13 september 2013

Rara, wat wordt dit?

Als je gelooft dat het leven uit fases bestaat, zou je kunnen zeggen dat ik me op dit moment in de 'haakfase' bevind. Komt denk ik ook wel een beetje omdat haken momenteel een rage is. Overal zie ik nl. leuke patroontjes, boekjes, ontwerpen, materiaal e.d.. Tja, dat gaat dan toch kriebelen.
De granny squares patroontjes vind ik zelf helemaal geweldig. Door gebruik van verschillende kleurtjes is het resultaat altijd weer totaal anders en verrassend en je kunt er zoveel leuks van maken.




Nu ben ik niet iemand van de grote projecten, dus een sprei (al helemaal niet voor een 2-persoonsbed!!) zal je me dan ook niet gauw zien maken. Maar aan een klein projectje van 32 squares wil ik me wel wagen. Een geheel eigen ontwerp, dus het is nog even afwachten of het zo wordt als ik in m'n hoofd heb.




Jullie zullen het daarom nog even met deze foto's moeten doen. Maar.... ik ben al op de helft.
Wordt dus (binnenkort?) vervolgd....!!


Wens ik jullie een fijn weekend!!

12 september 2013

Héél veel hartjes

Soms duurt het máánden voordat ik een leuk poppenbedje vind en soms vind ik er zowaar twee op een dag. Dit hartjesbedje heb ik nl. op dezelfde dag als het hemelbedje gekocht: de een bij de kringloop en de ander op een kinderrommelmarkt.


verkocht

Doordat dit bedje al voorzien was van twee hartjes, vond ik dat ik daar best op kon doorborduren. Het lieve maar toch wel stoere hartjesstofje vond ik hier heel geschikt voor.




Dit heb ik dan weer gecombineerd met een fuchsia ruitjesstof voor het matrasje en een antraciete stipjesstof voor het kussentje. Om er een leuk geheel van te maken, heb ik van een hartje uit de stof een applicatie gemaakt.




En hoewel heel veel bedjes toch wel wat op elkaar lijken, krijgen ze door de verschillende stofjes toch altijd weer een geheel eigen en andere uitstraling.




Rood is blijkbaar heel lang een standaard kleur voor een poppenbedje geweest. Ik houd het zelf nog steeds graag bij wit en kies de kleur(en) liever in leuke stofjes en daar is gelukkig meer dan genoeg keuze in.


Fijne dag nog!!
 

PS ook dit bedje 'verhuist' naar mijn webwinkel en is inmiddels verkocht

3 september 2013

Verslingerd aan slingers

Kort geleden kwam ik op een haakblog een leuk patroon voor een slinger tegen: een granny square patroon, maar dan in de vorm van een driehoek. Oké, het doet de naam square (vierkant) geen eer aan, maar een insider herkent wel de techniek waarop dit patroon is gebaseerd.
Het leek me leuk om ook eens zo'n slinger te haken en omdat er momenteel veel wol in pasteltinten te koop is, besloot ik hieruit een combinatie te kiezen.






De slinger is helemaal naar mijn zin geworden en past, volgens mij, heel erg leuk in een baby- of jongenskamer. Hij is daarom dan ook via mijn webwinkel te koop.




Voor wie nieuwsgierig is naar de kleuren wol:
- intemporel beige
- phil etik craie
- cabotine azur

Ze zijn van het merk Phildar, maar omdat ik vooral naar de kleuren heb gekeken, zijn ze wel allemaal van een ander materiaal gemaakt. Ze haken (met naald 3,5) wel ietsjes verschillend t.o.v. elkaar, maar het is zeker goed te doen.





Gezellige week en geniet vooral nog van het mooie weer!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...