13 april 2019

BELANGRIJKE MEDEDELING

Voor alle trouwe volgers van mijn blog gaat er met ingang van komende week iets veranderen. Vanaf dan ga ik mijn blogberichten nl. via mijn website plaatsen en dus niet meer hier.

Dit blog zal voorlopig nog wel blijven bestaan, maar je zult hier dus geen nieuwe berichten meer vinden. Wil je toch op de hoogte blijven, dan kan dat voortaan via www.debesteblijmakers.nl

https://www.debesteblijmakers.nl/
 
Ik hoop van harte dat jullie mij blijven volgen. En 'zie' jullie graag daar terug.
 
Ingrid
 
 
 
 
Voor wie wil, kan mij ook volgen op Instagram:
 
@instagram.debesteblijmakers
of
@instagram.ingrids_blijmakers

26 maart 2019

Boogjes

Ineens zie je overal: regenboogjes. En dan bedoel ik niet, die die je na of tijdens een regenbui mét zon ziet, maar die die als decoratie dienen in voornamelijk baby- of kinderkamers. Ik kom ze letterlijk in alle kleuren van de regenboog tegen. Zó leuk, dat ik vond dat ik hier ook iets mee móest. Alleen: ik probeer altijd een eigen draai aan iets te geven. Dus in plaats van, dat ik er een wandhanger van ging maken (de meest voorkomende dus), bedacht ik me, dat ik nog nergens een slinger met regenboogjes was tegengekomen. Dát zou het dus gaan worden. Een slinger (jaaa…. ik ben gek op slingers!!).


Na even in mijn voorraadkast gekeken te hebben, bleek dat ik bijna al het materiaal gewoon op voorraad had liggen. Macramétouw, een jaar geleden voor een nooit begonnen project gekocht, en natuurlijk een hele kist vol met bolletjes katoen, maar ook houten kralen die ik ervoor wilde gebruiken had ik nog liggen. Op internet even opgezocht hoe je zoiets nu maakt (dat bleek zeer eenvoudig en zelfs ook nog eens op verschillende manieren) en hier dan toch nog even een eigen touch aan gegeven.


Terwijl ik met deze slinger bezig was, bedacht ik me, dat het misschien ook wel leuk was om hier een bijpassende mobile te maken.


Daar ik net als bij de slinger, hier ook houten kralen zou gebruiken, leek het mij het mooist om ook een houten ring te gebruiken. Na nog een 'duik' in mijn voorraadkast, bleek dat ik ook nog wat borduurringen had liggen. Super geschikt dus.

En toen.... ja, jullie voelen 'm vast al aankomen: moest er natuurlijk ook nog een stoere variant met de regenboogjes komen.

 
Andere kleuren, dus gelijk ook een heel andere uitstraling. Het oud groene macramétouw had ik nog liggen en eigenlijk was die kleur meer dan perfect voor deze regenboogslinger.
 
 

Of ik hier ook nog een mobile bij ga maken, weet ik nog niet. Aan een bijpassende wandhanger (jaja, niet origineel, weet ik) ben ik al begonnen. Voor de rest hangt het natuurlijk ook heel erg van mijn klanten af. We gaan het zien.
 
Ingrid

Ring, ring

Wie kent ze niet: de slinger van papieren strookjes die je zo aan elkaar plakt dat je een ketting van ringen krijgt. Heel simpel en je kunt ze zo bont en zo lang maken als je maar wilt.
Dit was dan ook de basis voor mijn ringenslingers, alleen in een gehaakte versie. Iets minder simpel en 'zo lang als je maar wilt' is toch wel héél veel werk. Het werd daarom dan ook een korte van
1 meter. Net lang genoeg om 'm als een accessoire in een baby- of kinderkamer op te hangen.


Ik ben met de meisjes versie ervan begonnen. In koraalrood met roze, wit en grijs. Dat leek me een mooie combinatie.


En zoals met de meeste van mijn ontwerpen, kon ik het natuurlijk niet laten om er ook een stoere variant van te maken. Met zwart, wit, oker en grijs.

 
 
Ik houd ervan: eenvoudige ontwerpen waar je zo heerlijk veel variaties op kunt maken, want deze slinger is natuurlijk ook heel erg leuk in andere kleurcombinaties. Maar eerst even afwachten wat mijn klanten ervan vinden.
Ingrid


12 maart 2019

Nog meer hoogvliegers

O, wat is 'ie toch leuk. De gehaakte vlieger van vorige week. Ik had toen ook al beloofd dat er een meisjesvariant zou komen en zelfs een ietwat neutrale variant is ook al af.


Voor de meisjesvariant heb ik als basis voor oudroze gekozen. Deze heb ik dan met grijstinten en een wit gecombineerd.

 
Omdat ik zoveel positieve reacties op de vliegers krijg, heb ik besloten om het patroon hiervoor uit te schrijven. Ja, en dan is het ook wel zo handig als je dit met foto's kunt illustreren. Dus op naar een derde vlieger. Lekker neutraal met zwart/wit en oud groen, dus zowel in een jongens- als meisjeskamer leuk.Het (koop)patroon is via mijn website verkrijgbaar en de vliegers zelf natuurlijk ook.
 
 
Ingrid

Kappen

In een vorige post had ik al een tipje van de sluier opgelicht: dat ik met een haakwerk voor 'iets' in huis bezig was. Dit project is al een paar weken af, nu dan eindelijk hier het resultaat.


Doordat we kort geleden nieuwe eettafelstoelen hadden gekocht, vond ik de bruine lampenkappen (passend bij de oude donkerbruine stoelen) niet heel erg mooi meer bij de rest passen. Na eerst een middagje bij diverse winkels gezocht te hebben en ook nog eens een middag op internet, besloot ik dat ik wel zelf iets kon bedenken. Zo gezegd zo gedaan.


Dat de kleur oker erin moest, was voor mij wel duidelijk. In de huiskamer heb ik de afgelopen maanden meer accenten in deze kleur verwerkt en het leek mij mooi als deze ook in de lampenkappen terugkomt. Om het oker niet al te dominant te laten worden, heb ik 'm met een lichte kaki kleur gecombineerd, passend bij vier van de zes nieuwe stoelen. Als basis heb ik de oude, donkerbruine lampenkappen gebruikt; de maat en vorm waren tenslotte nog prima.

Daar ik voor haakkatoen, en daarmee voor naald 3, heb gekozen, zorgde dit er wel voor dat het toch íetsjes meer werk was, dan ik had gedacht. En ook het 'gepuzzel' met rondhaken, minderen en passend maken was iets wat enigszins tegenviel. Kap 1 is voor mijn gevoel dan ook net iets minder mooi geworden dan kap 2, maar dat is voor wie het ziet (of wie zich eraan wil storen?!). Ondanks dat alles ben ik wel meer dan tevreden over het effect. Inmiddels ben ik zelfs blij dat het ons niet gelukt is om een kant-en-klare kap te kopen.


En mochten deze hoezen c.q. de kleuren me te zijner tijd weer gaan vervelen (iets wat bij mij niet geheel ondenkbaar is....), dan maak ik met net zoveel enthousiasme gewoon weer nieuwe.

Ingrid

3 maart 2019

Hoogvlieger

De afgelopen weken heb ik veel ideeën uitgewerkt. Zó leuk om weer wat nieuwe dingen te maken, het geeft echt een boost, helemaal als je ziet dat ze goed worden ontvangen. Dit weekend heb ik weer een nieuw artikel voor mijn webwinkel gemaakt: een vlieger. Een gehaakte vlieger.


Een vrij eenvoudig, maar toch wel erg leuk ontwerp; zeer geschikt als decoratie in een baby- of kinderkamer. En ook nog eens in een van mijn favoriete kleuren: oker. Deze kleur doet het altijd goed in combinatie met zwart en grijs.


Om de vlieger wat 'body' te geven heb ik 'm dubbel gehaakt en gevuld. Zo blijft 'ie mooi in vorm als je 'm ophangt. En geen vlieger zonder een mooie staart. Ik heb gekozen voor ouderwetse strikken


Hij is leuk om aan een muur op te hangen, maar ik denk dat 'ie voor het raam (evt. met zuignappen op het raam?!) ook leuk is. En wat dacht je van boven een bed of box?! Mogelijkheden genoeg dus.

 
Deze vlieger is qua kleuren lekker stoer, maar in een lieve kleurstelling is íe vast ook erg leuk. De kleurtjes hiervoor heb ik al uitgezocht en uiteraard zien jullie 'm hier natuurlijk ook, zodra die af is.
 
Ingrid

21 februari 2019

Ingrids Blijmakers

Hoewel ik al heel lang aan dit blog ook een Facebook pagina heb gekoppeld, merk ik toch dat je daar dingen daar met een ander doel plaatst dan bijvoorbeeld op Instagram. Daarom zat ik al een poos eraan te denken om hiernaast een Instagram account aan te maken. Afgelopen weekend heb ik dan eindelijk de knoop doorgehakt. Het was natuurlijk wel een beetje te verwachten dat de naam Ingedingen al vergeven was, dus moest ik helaas wel uitwijken naar een andere naam. En dat viel niet mee. Uiteindelijk is het Ingrids Blijmakers geworden. Toch een beetje een link naar mijn webshop, DeBesteBlijmakers, maar door de toevoeging van mijn naam wel duidelijk dat het hier om een persoonlijk account gaat.

 
Het is wel de bedoeling dat dit een heel ander karakter krijgt dan mijn commerciële account. Ik wil nl. niets verkopen, alleen maar dingen delen. Alledaagse dingen, de dingen waar ik mee bezig ben of die mij bezighouden, al dan niet ter inspiratie voor degenen die dit lezen. Zo zit er achter iedere foto een verhaal. Zoals bijvoorbeeld bij mijn trouwjurk. Welk verhaal gaat er schuil achter deze foto?
 


Of wat zou het verhaal achter deze teddyberen zijn?
 
 
Vorige week ben ik een nieuw haakproject gestart. Voor in huis. Rara, wat wordt dit?
 
 
Deze initialen zijn van mijn moeder. Waar staan ze op en waarom wilde ik dat delen?
 

Misschien heb ik je nu nieuwsgierig gemaakt?! Kijk dan even op instagram.com/ingrids_blijmakers en je vindt de antwoorden op bovenstaande vragen. Ik verheug me er in ieder geval al op jullie daar te ontmoeten.

O ja, natuurlijk blijft dit blog gewoon bestaan. Of de bijbehorende Facebook pagina blijft bestaan, daar ben ik nog niet over uit. Mocht dat wijzigen, dan laat ik dat uiteraard hier weten.

Ingrid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...