28 juli 2013

Grüss Gott in Bayern!

Na onze vakantie, die voor mijn gevoel veel te snel om was, is het heerlijk om nog even weg te dromen bij de foto's ervan en daarmee het vakantiegevoel nog even vast te houden.
 
Dit jaar waren we weer in ons zo geliefde Bayern te gast. In een dorpje (Bad Bayersoien) en omgeving waar we nog niet eerder waren, maar waar we ons vanaf het eerste moment helemaal thuis voelden. Van alle foto's die ik heb gemaakt wil ik er toch wel een paar met jullie delen.
 
 

 
Het moerasmeertje van Bad Bayersoien waar je in kon zwemmen of varen.
 
 
 
 
 
 
Dit deel van Bayern is bekend om zijn wereldberoemde kasteel Neuschwanstein. Dit hebben wij niet bezocht, maar wel een ander kasteel dat König Ludwig heeft laten bouwen: Schloss Linderhof. Iets minder toeristisch, maar zeker niet minder indrukwekkend en qua ligging en omgeving zelfs mooier.
 
 
 
 
 
 
 
Naast kastelen heb je hier ook veel bezienswaardige kloosters en kerken. Een ervan is het klooster in Ettal, niet ver van Schloss Linderhof vandaan. Erg indrukwekkend, vonden wij. Zowel van binnen als van buiten.
 
 

 
 
 
 
 
Maar ook de natuur in dit deel van Bayern is erg indrukwekkend. Het zit nl. helemaal tegen Oostenrijk en daarmee tegen de Alpen aan. Vanaf de Forggensee bij Füssen kun je dat goed zien.

 Bij Garmisch Partenkirchen ligt de hoogste berg van Duitsland: de Zugspitze.
 

 
 
Maar het meest indrukwekkend stukje natuur vonden we tussen de bergen nabij Reutte:
de Plansee
 

 
 


Bayern staat niet alleen bekend om haar mooie omgeving, maar ook om haar lekkere eten. Dit jaar vond ik zelfs wat lekkernijen die ik nog niet kende. Zoals bijvoorbeeld de Pfannkuchensuppe.En de chocolade omelet.
 Bij een konditorei (waar we alleen maar een flesje drinken voor onderweg kochten), kon ik het niet laten om van hun taartenbuffet een  foto te maken.Mmmmm......!!
 
 
 
 
De mensen in Bayern zijn ook erg creatief.
Daar móest ik natuurlijk ook even wat foto's van maken.
Zo vond ik in de tuin van een kleuterschool dit kleurrijke tuinhek.En in de moestuin van deze kleuterschool zag ik allemaal bloempotjes staan
waarop de namen van de betreffende planten geschreven stonden. Wat een origineel idee!
En waarom zou je afgedankte karrewielen niet gebruiken als tuinhek?
Als je dan goed kijkt, zie je dat het hek aan elkaar is gemaakt met...
jawel, rolschaatsen en hoefijzers. Geweldig!
Tot slot dan nog ons vakantiehuisje
(de verdieping met balkon):
Een gezellig ingericht huisje met heerlijk uitzicht en zeer gastvrije eigenaars. Hier hebben wij ons dan ook meer dan thuis gevoeld. Nieuwsgierig? Neem dan eens hier een kijkje.

Voor ons zit de vakantie voor dit jaar er helaas alweer op. Morgen gaan we weer over tot de orde van de dag en zullen we het de komende tijd moeten doen met de foto's en herinneringen.
Het volgende blogstukje zal daarom zeer waarschijnlijk weer een vertrouwd 'huis-tuin-en-keuken' stukje worden.


Of jullie nog op vakantie gaan/zijn of niet:
geniet van deze tot nu toe heerlijke zomer!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...