24 november 2013

Allemaal (kerst)bomen

Doordat we hier in Nederland druk bezig zijn met voorbereidingen voor het sinterklaasfeest, zou je bijna vergeten dat het over 1 week al eerste advent en over exact 1 maand kerstavond is. Reden genoeg dus om toch maar alvast met wat voorbereidingen hiervoor te beginnen.

Zo heeft manlief de afgelopen weken van snoeiafval twee mooie kerstbomen (die het overigens de rest van het jaar vast ook leuk doen) gemaakt . De grote (70cm hoog) boom hebben we zo op de picknicktafel gezet dat we 'm vanuit de huiskamer goed kunnen zien.Z'n 'kleine broertje' (19cm hoog) hebben we in de huiskamer neergezet.

 
 
Verder heb ik onze adventsboom/adventskalender van zolder gehaald. Jaren geleden door opa voor onze kinderen gemaakt. We 'vullen' 'm trouw ieder jaar weer. Hij heeft in de loop der jaren wel al wat verschillende kleurtjes gehad, d.w.z. de zakjes die er aan hangen. Zo was dat afgelopen jaren nog rood met wit, voor dit jaar heb ik bruine zakjes gemaakt. Ook al zijn de kinderen inmiddels tieners, de boom behoort nog steeds tot een van onze kersttradities.
 
 
 
In ieder zakje doen we nog steeds (conform onze traditie!!) twee chocolaatjes.
 
 
 
Verder heeft opa ook nog een adventskandelaar gemaakt. Deze hebben we nog niet zo lang als de adventskalender, maar wordt inmiddels ook ieder jaar gebruikt.

 
 
Leuk, al die voorbereidingen voor advent, maar nu moet ik toch wel héél gauw aan mijn surprise gaan beginnen....!! Jullie misschien ook wel?! Succes ermee.
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...