1 februari 2015

Fluitend

Zoals ik al eerder schreef: bepaalde ideeën vinden mij en niet andersom. Zo was het ook met deze blokfluithoes. Ik bestudeer nl. regelmatig de statistieken van dit blog (is soms best leerzaam!!) en zo ontdekte ik dat er iemand met de zoekterm 'gehaakte blokfluithoes' op mijn blog terecht was gekomen. Ze (ik ga er voor het gemak maar even van uit dat dit een vrouw was) was vast teleurgesteld deze hier niet aan te treffen, maar ze bracht mij wel op een idee. In de jaren '70 zag je ze veel: gehaakte blokfluithoezen. Maar zoals met meer dingen, raakte ook dit uit de mode. Op dit moment is haken echter weer helemaal hip en hebben we supermooie garens. Hoogste tijd dus om het stoffige imago van de gehaakte blokfluithoes weg te poetsen. Ik heb er maar eens een beginnetje mee gemaakt...


Daar ik wel af en toe voor klanten een blokfluithoes naai, heb ik het patroon hiervan als basis gebruikt. Weliswaar met hier en daar wat aanpassingen, want met stof werkt het toch net ietsjes anders.


Ik heb de voor- en achterkant een verschillende kleur gegeven en ze met een lichtblauwe draad aan elkaar genaaid. De draadjes heb ik boven aan het klepje laten eindigen en hiervan een kwastje gemaakt. Met hetzelfde blauw heb ik er een hartje op geborduurd en de bijpassende knoop maakt het geheel dan af.Geen idee of deze mevrouw nog eens op mijn blog kijkt, maar mocht dit het geval zijn dan zal ze die dit keer hier wel vinden: dé gehaakte blokfluithoes. Tot die tijd heb ik er zelf een bestemming voor: de blokfluit van dochterlief. Zij is inmiddels het huis uit en heeft, samen met heel veel andere jeugdherinneringen, haar blokfluit achtergelaten. Nee, deze blokfluit zal zo (letterlijk en figuurlijk!) echt niet stoffig worden.....!

Mocht je zelf ook een hoes willen maken, laat het me weten dan stuur ik je het patroon per mail.12 opmerkingen:

 1. Goh, ik zocht dus op precies hetzelfde!
  Heb je een patroon voor mij? Ik wil hem graag voor mijn dochter maken, al heb ik niet heel veel haakervaring. (anders schiet mijn moeder vast te hulp ;) )

  Groetjes,
  Nienke

  (nienkebleeker@hotmail.nl <- let op nl ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn dochter is dit schooljaar begonnen met blokfluitles. Met mijn oude blokfluit. Het hoesje is helaas niet meer om aan te zien, vandaar dat ik dacht dat het leuk zou zijn er zelf een voor haar te haken. Zou je me het patroon willen sturen? Alvast bedankt!

  Groetjes, Maaike
  maaike-74@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel graag zou ik het patroon willen van deze leuke blokfluithoes!
  alvast bedankt.

  pdewinter@kliksafe.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou ik ook je patroon mogen hebben?
  Mijn dochter is er helemaal weg van...

  groetjes Anja

  anja4141ja@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zou ook graag het patroon ontvangen. Alvast heel hartelijk dank!
  wolf@solcon.nl

  Groetjes,
  Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou ook graag het patroon van je krijgen, voor de blokfluit mijn van kleindochter. Alvast bedankt!
  hw-wim@hotmail.com
  Groetjes,
  Dicky

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou ik het patroon ook mogen krijgen? Mijn zusje is bijna jarig en krijgt dan een blokfluit. Daar vind ik deze hoes superleuk voor! Alvast bedankt!
  carolinedekoster00@gmail.com
  Groetjes,
  Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wil je mij het patroon ook sturen?
  Bij voorbaat dank!
  sengentenp@hotmail.com
  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ben een eerstejaars student en ik krijg les om te spelen en te zingen met een blokfluit en ik zou graag een hoesje maken om deze op te bergen zou u mijn het patroon willen sturen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo, ik zou graag het patroon willen hebben als dat zou kunnen. Mijn dochter begint met blokfluitles. Alvast bedankt mirte1@hotmail.com.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ingrid,

  zou ik ook het patroon van de blokfluithoes mogen ontvangen?
  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Marlies
  marliesruiter@versatel.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk! Ik wil ook graag het patroon voor mijn kleindochter.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...