19 februari 2017

Vroeg voorjaar

Hoewel het volgens de kalender nog volop winter is, krijgen we zo af en toe wel alvast een glimp van het voorjaar te zien. Zoals afgelopen woensdag, met recordtemperaturen voor februari. En ja, dan gaat het toch echt even kriebelen om alvast wat voorjaarsbloemetjes te kopen. De meest voor de hand liggende zijn op dit moment primula's, daar deze ook goed tegen een paar graadjes vorst kunnen, want je weet het maar nooit in deze tijd van het jaar.


Op onze tuintafel, die ik buiten het zomerseizoen graag als 'seizoenstafel' gebruik, stond nog de winterdecoratie: houtblokken, lantaarntjes met kaarsen e.d. Die moesten plaats maken voor 'de lente'. Op zoek naar een geschikte pot voor de primula's kwam ik in een hoekje van de tuin nog een kratje tegen. Lekker verweerd, maar zeker nog stevig genoeg. Helemaal geschikt dus.

 
Terwijl ik de plantjes in de krat zette, kwam er gelijk al een enthousiaste 'gast' erop af. Zichtbaar net zo blij met de bloemetjes als ik.....
 
 
De afgelopen weken heb ik bij de kringloop nog wat leuk decoratiespulletjes op de kop weten te tikken, die nu mooi tot hun recht kwamen: de schaal (met de inmiddels uitgebloeide hyacinten erin) en een mooi verroeste kandelaar in de vorm van een tulp.

 
 
Het echte voorjaar zal nog wel even op zich laten wachten, maar ik geniet ondertussen alvast even van de voorbodes ervan....!!
 
 
pluk de dag *
 
Ingrid

4 opmerkingen:

 1. Héél mooi! Hier thuis kijk ik de lentebollen uit de grond, en ik was zo blij met het eerste gele krokusje dat al kwam kijken!
  Jouw tafel is echt knap, zéker met die kringloopschatten!
  Geniet er nog van,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Sigrid. En met het druilerige weer van vandaag geniet ik even extra van deze vrolijke bloemetjes. Ook ik kijk uit naar de bolletjes die hopelijk héél binnenkort overal uit gaan komen.

   Fijne dag,
   Ingrid

   Verwijderen
 2. Dit ziet er al zo heerlijk fleurig uit. Laat de lente maar komen!

  Groetjes,
  Renske
  www.rennebol.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Renske. Inderdaad he, laat die lente nu maar gauw komen, maar volgens het weerbericht is het de komende dagen meer herfst dan lente. En nu maar hopen dat m’n primula’s niet wegwaaien......!!

   Groetjes,

   Ingrid

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...