5 november 2014

Herfstspinsels

Met het paddenstoeltje van de vorige keer kwam ik op het idee om meer herfstfiguurtjes te gaan haken. Daar ik zelf niet zo handig ben in het maken van patronen, ben ik gewoon even op internet gaan zoeken. En dat viel niet mee. Tenminste, niet op het Nederlandse web. Gelukkig kun je met internet wereldwijd zoeken en zo vond ik leuke patroontjes in het Engels en in het Duits.


Ik ben begonnen met de spin. Toen nog niet realiserend dat deze wel 20cm groot zou worden. Het lijfje was redelijk snel gehaakt, met de pootjes had ik wat meer moeite (het was toch een heel gepriegel) en het (mooi!) in elkaar zetten was uiteindelijk ook nog een hele klus. Maar goed, het is gelukt en de spin ziet er mede door zijn formaat meer dan griezelig uit.


Nu had ik de smaak helemaal te pakken en moest er ook een egeltje komen. Ook hiervoor viel het niet mee een geschikt patroon in het Nederlands te vinden. Ik vond uiteindelijk een Engelstalige. Redelijk te doen, ware het niet dat ik mede door de harige wol halverwege wel de tel kwijt raakte. Voor wie dit niet weet ziet dit niet en ook het egeltje lijdt hier, volgens mij dan, niet zichtbaar onder...!


Vorige keer heb ik het patroon van de paddenstoel gepubliceerd. Daar dit buitenlandse patronen zijn en ik zo gauw geen tijd had om ze voor jullie te vertalen, laat ik dit nu achterwege. Maar mocht je ze toch willen hebben (de spin in het Duits en de egel in het Engels), laat het mij even weten, dan stuur ik je per mail de link(s).

2 opmerkingen:

 1. Hoi Ingrid,

  Ik heb wel interesse in het patroon van het egeltje. Kun je me daar aan helpen?

  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ingrid,

  Ik vind jouw spin wel griezelig leuk! Ik zou hem graag proberen te maken voor in mijn klas (de Kinderboekenweek gaat over griezelen dit jaar). Heb je het patroon daar nog van?
  Ik hoor het graag!

  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...