30 oktober 2015

Stoere ster

Tot voor kort haakte ik eigenlijk alleen maar met haakkatoen. Deze is in zoveel mooie kleurtjes verkrijgbaar, dat ik hiermee meer dan genoeg ideeën kon uitwerken. Maar ja, er zijn ook nog zoveel mooie andere garens waar je dan weer heel andere dingen van kunt maken. Helemaal als het gaat om de herfst- en wintermaanden. Vorige keer had ik me al een keer aan tweed-garen gewaagd, dit keer dan aan stonewashed. Beide garens hebben een heerlijk warme en stoere uitstraling. Perfect dus voor de komende maanden.

 
En omdat ik van dit garen iets voor jongens wilde gaan maken, dacht ik meteen aan een sterkussen. Die had ik al een aantal keer van stof gemaakt, nu wilde ik eens kijken of ik 'm ook kon haken. Het patroon heb ik hiervoor in 5 ruiten verdeeld. Zo kon ik per ruit een andere kleur nemen.
 
 
Deze heb ik dan aan elkaar genaaid en zo ontstond kant A van het sterrenkussen. 
 
 
Eigenlijk had ik 5 kleuren gekocht. Maar ik twijfelde nog even of ik kleur nummer 5 (ecru) zou gaan gebruiken; hoewel het uit dezelfde serie was, bleek het garen toch ietsjes anders (dikker) van structuur te zijn. Maar eenmaal bezig, besloot ik 'm toch te gebruiken. Voor kant B.
 
 
Het gaf gelijk ook een andere uitstraling, waardoor het kussen in minder koude maanden ook nog leuk kan.
 
 
De zijkant heb ik een speels effect gegeven door hiervoor de verschillende kleuren garen te gebruiken.
 


 
Nu had ik dit kussen eigenlijk bedoeld voor jongens, maar eenmaal af denk ik dat 'ie in een huiskamer ook niet misstaat. Dus (voor stoere) moeders......!!
 
 P.S het inmiddels uitgewerkte patroon voor dit kussen kun je gratis aanvragen via een mailtje

3 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je Ans. Het was een heel gepuzzel zo zonder patroon, maar ik ben zéér content met het resultaat.

   Groetjes,

   Ingrid

   Verwijderen
 2. Dag Inge, ik kreeg al eerder het patroon van jou - maar toch nog een vraagje: hoeveel bolletjes van deze wol had je nodig voor 1 kussen??
  Alvast bedankt
  (PS: TOP-patroon!!)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...