12 februari 2015

Meneer Nilsson

Eens in de zoveel tijd moet ik echt even mijn handwerkboeken sorteren. Soms om een patroon te vinden, maar soms ook om op te ruimen. Ik heb inmiddels zoveel boeken en bladen, dat het regelmatig wat onoverzichtelijk wordt. En tijdens zo een opruimbui kom ik dan altijd weer boeken tegen waar ik eigenlijk niets mee doe. Ooit enthousiast gekocht maar uiteindelijk nooit wat uit gemaakt. Zonde natuurlijk als ze ongebruikt bij mij in de kast staan. Zo ook een boekje van Phildar met patroontjes van knuffels om te breien of te haken. Even een advertentie op Marktplaats en ik heb iemand anders er blij mee kunnen maken.

Maar.... er stond wel 1 patroontje in dat ik toch wel heel graag wilde maken. Een aap. Een meneer-Nilsson- aap. Je weet wel, het aapje van Pippi Langkous.


Dus, voordat het boekje op de post ging, heb ik er gauw een kopietje van gemaakt.
 
 
Het is zo'n heerlijk retro patroontje, ik kon 'm gewoonweg niet weerstaan. En met wat eigentijdse kleurtjes is hij weer helemaal hip.
 
 
Hij is zó grappig met zijn reuze voeten, zijn eigenwijze krulstaart,
zonder nekje maar wel mét een brede grijns.
 
 
 
Hij voelt zich bij ons ook al helemaal thuis en heeft, om te kijken waar 'ie nou het beste hangt, al verschillende plekken in huis mogen uitproberen. Op dit moment hangt hij aan de spiegel in de hal; zo moet je wel even grijnzen als je er een blik in werpt.
 
 
 

4 opmerkingen:

 1. Echt een lollige aap. Een Pippi Langkous aap. Goed dat je dit patroon hebt bewaard.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Margaret! Mocht je het patroon willen hebben, stuur ik je er graag een kopie van.

   Groetjes,
   Ingrid

   Verwijderen
 2. Ik zou graag willen weten hoe je de staart hebt gemaakt. ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Wilma,

  De staart is als volgt: begin met 60 lossen. Haak in de eerste 30 steken 1v. en in de volgende 30 steken 2v. Daarna draai je het werk wel om alleen haak je dan niet op de vasten maar aan de onderkant, op de lossen dus (60v). Hopelijk kom je er zo uit?!
  Succes ermee.

  Groetjes,

  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...