20 november 2016

Slingerende beesten

Altijd als je denkt dat je (even!) geen inspiratie hebt, komt er dan toch iedere keer weer 'zomaar' iets op je pad. Zo zag ik pas een leuk patroontje van een vosje en voilà... er ontstond spontaan het idee om deze te gebruiken voor een slinger. Zo gezegd, zo gedaan.


Het originele patroontje moest ik wel hier en daar wat aanpassen om te voorkomen dat het een weldoorvoede vos zou worden....!

 
Daar gehaakte slingers niet al te lang kunnen in verband met het gewicht (katoengaren is nl. een stuk zwaarder dan katoenen stof), maak ik ze bij voorkeur niet langer dan 1,5m. De vossenslinger is zelfs maar 1m lang geworden. Leuk dus om in een babykamer op te hangen. Boven de commode of voor het raam (tip: als een raam te groot is, kun je er ook zuignappen op plaatsen, zo past een slinger altijd!).
 
 
En zoals het de afgelopen tijd wel vaker gaat, inspireren bepaalde ontwerpen tot nieuwe of varianten hierop. Zo kreeg ik kort nadat ik de vossenslinger af had, de vraag of ik ook een slinger met panda's kon maken. Met witte en mintgroene vlaggetjes. Een 'uitdaging' die ik graag aanging. En een uitdaging werd het zeker: ik kon nl. helemaal nergens een geschikt patroon van een pandahoofdje vinden en ben ik dus maar zelf in de haakpen gekropen. En zoals je ziet is het me zowaar gelukt (en dat voor iemand die helemaal niet goed is in het zelf patronen maken).
 
 
Dit slingertje mocht met vijf vlaggetjes zelfs nog iets korter worden dan de vosjes slinger (klanten krijgen bij mij altijd alle vrijheid hun wensen kenbaar te maken en indien mogelijk, voldoe ik daar natuurlijk graag aan!).
 
 

Wat een feest weer om mooie slingers aan mijn assortiment toe te kunnen voegen.
 
Ingrid

2 opmerkingen:

 1. Schattige slingers. Die passen mooi in een babykamer.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Margaret. Ik vind ze zelf ook té lief geworden!!

   Groetjes,

   Ingrid

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...