26 december 2016

De boom in

Hoewel het hier al een poos wat stil(ler) is, zit ik alles behalve stil. Naast de 'gewone' decemberdrukte en bijbehorende gezelligheid, heb ik de laatste bestellingen voor dit jaar weggewerkt. Daarnaast heb ik dit jaar ook meegedaan met de adventsCALender van Wolplein: iedere dag een leuke hanger haken.
Nu was het de bedoeling om hiervoor een speciale ster te haken, maar ik vond dat zonde van zowel mijn tijd als al het materiaal dat hier in zou gaan zitten. Verder heeft manlief een paar jaar geleden een mooie lattenboom voor mij gemaakt en die vond ik eigenlijk helemaal perfect hiervoor. En zo begon 'het avontuur' van mijn gehaakte adventsboom.

 
Uiteraard begon ik met een kale boom en de grote ster was het eerst projectje:
 
 
1 december
 
 
 
2 december
 
 
 
3 december
 
 
 
4 december

 
 
5 december
 
 
 
6 december
 

 
7 december

 
 
8 december

 
 
9 december
 
 
 
10 december
 
 
 
11 december
 
 
 
12 december
 
 
 
 
13 december
 
 
 
14 december
 
 
 
15 december
 
 
 
16 december
 
 
 
17 december
 
 
 
18 december
 
 
 
19 december
 
 
 
20 december
 
 
 
21 december
 
 
 
22 december

 
 
23 december
 
 
 
24 december
 
 
 
Hier en daar ben ik wel afgeweken van het origineel. Zo heb ik bijvoorbeeld heel andere kleurtjes gebruikt dan Wolplein en op twee dagen was ik niet in de gelegenheid de patroontjes, die pas na 10 uur 's ochtends werden gepubliceerd, te maken. Ik heb op deze dagen daarom uit de kalender van vorig jaar leuke alternatieven gekozen. Verder heb ik een aantal patroontjes aangepast, omdat ik het origineel minder leuk vond. De kerstballen bijvoorbeeld, waren drie sneeuwballen en de wijnfles was eigenlijk een champagnefles (ik vond wijn wat beter bij kerst passen dan champagne).
Alles bij elkaar vond ik het een hele uitdaging om toch iedere dag iets voor de kalender te haken en ik ben dan ook meer dan tevreden over het eindresultaat.
De kerst is nu bijna teneinde, maar de komende week hangt de kalender nog in de kamer en ga ik hier even uitgebreid van genieten.
 
Ingrid
 2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...