27 augustus 2017

Oud wordt nieuw

Een van mijn passies is kringloopwinkels afstruinen. Ik probeer minstens 1x per week een kringloopwinkel in de omgeving te bezoeken en ga er dan altijd hoopvol naartoe, maar het gebeurt eigenlijk maar (té) weinig dat ik echt iets vind, dat de moeite waard is (hoewel dat ook wel weer mee valt als ik bij mij thuis eens goed rondkijk!!). Hoe leuk dus toen ik vorige week een mooie gordijnstof tegenkwam. Jaren '70, gok ik zo. Weliswaar een afgeknipte baan, maar voor de rest nog gaaf en schoon. Ik zag het dus al helemaal voor me, de mooie kussentjes, die zou ik ervan zou gaan maken.


Nu had ik kort geleden bij een stoffenleverancier in Hamburg wat mooie stoffen besteld, waaronder een mosterdgele (nee, geen oker!) stof met pijltjes. En hoe mooi past deze stof bij de gordijnstof?!


De gordijnstof heb ik, hoewel deze schoon oogde, toch wel even gewassen. Wel zo fris natuurlijk, helemaal ook omdat ik deze kussentjes via mijn website ga verkopen (zó jammer, maar ze passen écht niet in ons eigen interieur.... helaas!). Ik heb ervoor gekozen om de kussentjes in twee verschillende afmetingen te maken: 40x40 en 50x30. Er is nog nét genoeg stof voor een evt. derde kussentje.

 

En een ander 'oud wordt nieuw' is dan niet zozeer het materiaal dan wel de techniek: macramé. In mijn vorige bericht heb ik mijn eerste pogingen sinds 40 jaar getoond en inmiddels heeft 'het virus' mij al aardig in zijn greep.

 
Het leuke is, dat je voor macramé diverse materialen kunt gebruiken. De vorige keer had ik koord gebruikt, nu heb ik een tricotgaren gebruikt. Het werkt iets anders en het resultaat is ook anders, maar zeker niet minder mooi.
 
 
Dit keer heb ik naast houten kralen, ook een houten ring erin verwerkt. Binnenkort ga ik ook nog met wat andere materialen/figuren experimenteren, want de mogelijkheden zijn zó divers....!
 
 Ingrid

2 opmerkingen:

  1. Oh waaw, prachtig!! Die gordijnstof met bladeren is eigenlijk helemaal hip! Leuk, dat vrolijke mosterdgeel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies, dat dacht ik ook meteen toen ik de stof zag: deze is weer helemaal hip.

      Groetjes,
      Ingrid

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...