1 september 2018

Raamwerk

Zoals ik in mijn vorige bericht al schreef, kocht ik in mijn vakantie wat creatieve boeken en omdat ik nog vakantie had, ben ik er ook gelijk maar mee aan de slag gegaan. Voor het boek 'Weven' (van Laura Valfort) moest ik nog wel eerst een weefraam aanschaffen. Het werd een eenvoudige, niet al te grote; leuk om mee te beginnen.


Garen hoefde ik niet te kopen: ik heb méér dan genoeg liggen voor een eerste weeflapje.


In het boek staan tips en ook ideeën om uit te werken. En zo ben ik dan gewoon maar begonnen en al doende ontstond zowaar iets leuks.


Ik heb verschillende soorten garens gebruikt en kwam tot de ontdekking, dat garen met een rek of stretch wat lastig werkt (zoals bij mij het crème kleurige garen dus) als je je lapje ook recht en strak wilt houden. Maar misschien is het ook wel een kwestie van veel doen?!

 
Weven is een ding, maar het afwerken ervan toch ook wel. Het weefwerk moet natuurlijk niet uit elkaar vallen zodra je het van het weefraam haalt en ook het wegwerken van de draadjes moet je voorzichtig doen.
 
Het lapje heb ik dan om een (opgeschuurde) tak van onze vlinderstruik vastgemaakt. En voilà: klaar om opgehangen te worden.
 
Helemaal tevreden over het resultaat ben ik nog niet. Wel qua kleur en ontwerp, maar de techniek, en dan met name wat betreft het gebruik van verschillende materialen door elkaar, moet ik nog wat meer onder de knie krijgen. Uit ervaring weet ik dat dit een kwestie van gewoon veel doen is.

Verder had ik in mijn vakantie ook nog het haakboek 'Blijhakertjes' gekocht, waaruit ik gelijk dit schattige muisje heb gemaakt. In het boek staan allemaal knuffels in de mochilla- of tapestrytechniek. Ik had al eerder met deze techniek gehaakt (een rugzak) en was er meteen al enthousiast hierover, omdat je weer hele andere effecten en mogelijkheden hebt in kleurgebruik.

 
Mijn vakantie zit er inmiddels alweer een week op. Het was weer druk met heel veel bestellingen en op het vliegveld en dat gaat de komende weken nog wel even door, maar ik ga zeker proberen tijd vrij te maken om weer wat nieuwe, leuke dingen tussendoor te gaan doen.
 
Ingrid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...