18 november 2018

Een streepje voor

Al heel lang overweeg ik om de lendenkussens van onze bank te vervangen door kussens met wat meer kleur. De huidige kussens zijn van de stof van de bank. Lekker neutraal, maar daardoor toch ook wel wat 'saai', zeker ook omdat de meeste meubels in onze huiskamer ook bruin zijn.
Doordat ik er nog niet uit was in welke kleur(en), werd dit 'project' alsmaar uitgesteld. Tot nu dus. Een paar weken geleden zag ik nl. een haakpakket in een (bijna) leuke kleurstelling en deze bracht mij op het idee. De kleuren van het pakket waren nét niet helemaal de kleuren die ik zelf zou kiezen, maar het idee van de brede strepen 'pikte' ik wel. En het leuke was, dat dit idee op mijn pad kwam, vlak voordat ik met mijn haakgroep naar de KreaDoe ging. Nog leuker werd het toen ik daar een leuke combinatie van kleurtjes vond (NB het garen is van Phildar Looping voor naald 6; per kussen 5 bollen).

 
De maat hiervoor baseerde ik op de bestaande kussens, maar ik maakte wel nieuwe binnen kussens hiervoor. Ik begon met bovenstaand kussen en wilde uiteraard een tweede kussen, maar heb ervoor gekozen de volgorde van de kleuren te wijzigen, om zo toch een beetje een speels effect te krijgen.

 
De haaksteek heb ik ook vrij eenvoudig gehouden: 3 toeren met alleen vasten en in de 4e toer *3 vasten, 3 stokjes om 1 vaste van de vorige toer*. Zo ontstond er een klein nopje en als je bij dan bij het ene kussen de voorkant van het werk neemt en bij het andere de achterkant, heb je ook daarin nog een leuk effect.


Om het binnen kussen makkelijk uit de hoes te krijgen, heb ik besloten om de hoezen met knopen te sluiten. De knoopsgaten heb ik gelijk bij het wisselen van de kleuren gehaakt en de knopen heb ik bij een plaatselijk fournituren winkeltje gekocht. Ze zijn parelmoer en allemaal nét wat verschillend. Het retro effect van deze knopen gaven bij mij dan de doorslag.

 
En toen waren de kussenhoezen af en had ik nog wol over. Zonde natuurlijk om dit mooie garen, wat ook nog eens heerlijk haakt, in de kast te leggen. Een aantal kleuren hiervan plus een zwart garen dat ik nog had liggen werden dan het begin van een sjaal voor bij mijn nieuwe winterjas.
 
 
Lekker freestyle in kleurverloop en lekker makkelijk in alleen stokjes. Lekker retro dus, want daar blijf ik toch wel fan van. En met de voorspelde temperaturen voor de komende tijd, denk ik ook dat ik 'm volop ga gebruiken.
 
PS het inmiddels uitgewerkt patroon voor de kussens vind je hier
 
Ingrid

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...