28 december 2018

Van hoek naar hoek

Eigenlijk ben ik meer van het recht-toe-recht-aan. Zowel in het dagelijks leven als voor wat betreft haken. Het liefst haak ik met lossen en vasten en heel soms met stokjes en daar blijft het dan meestal ook bij. Totdat ik corner to corner ontdekte (ook wel C2C genoemd). Wat is dat een leuke techniek en wat kun je daar ook weer hele leuke dingen mee maken. Het jammere is, dat ik nog geen goed Nederlandstalig boek heb gevonden met alle in- en outs over deze techniek. Het is dus even het internet induiken om antwoorden te vinden op de vragen die tijdens het haken ontstaan. Voorzichtig ben ik dus aan mijn eerste C2C-project begonnen en gepakt door 'het virus'.

 
De clou van deze techniek is, dat je diagonaal haakt en het is dus ook mogelijk om kleuren te wisselen om hiermee patronen te haken. Op internet ben ik al heel wat leuke afbeeldingen tegengekomen. Zelf heb ik ook al wat ideeën die ik uit wil gaan werken, maar eerst wil ik de techniek goed onder de knie krijgen. Zo ben ik dus begonnen aan een kussen met aan de ene kant oker/zand en de andere kant grijs/antraciet.
 
 

 
Ik wil ook eens kijken of ik slingers op deze manier kan haken. Misschien zelfs met letters erin of hartjes of...?! Wordt vast vervolgd!!
 
Ingrid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...