5 mei 2013

Flower power

De afgelopen week hebben we het mooie weer en een paar vrije dagen benut om de tuin zomerklaar te maken. We hebben weliswaar nog niet alles gedaan wat we hadden gepland, maar we konden vandaag toch wel al van de gedane klusjes genieten.

Om plek te maken voor onze palletbank (waar al ijverig mee begonnen is), hebben we eerst een ander bankje moeten verplaatsen.


 
 
Deze heeft een pergola-ombouw, waardoor we de pallets die er hingen een plaatsje moesten opschuiven. En eigenlijk hangen ze hier (links, een beetje verstopt achter de begroeiing) ook veel mooier.
 
 
 
 
Kijk, zo zie je ze wat beter! 
 
 
  
Mijn gehaakte kussentjes maken dit bankje tot een gezellig hoekje
waar we vast vaak zullen gaan zitten.
 
 


We hebben hier en daar ook wat plantjes opgehangen: primula's in een mandje en aan het tuinhekje dat bij de zitkuil staat een paar balkonbakken met vlijtige liesjes.


  
 
Op de picknicktafel staat ook dit jaar weer mijn 'paars-met-witte-stippen-theepot'. Uiteraard gevuld met een nieuwe en bijpassende plant (sorry, even niet opgelet hoe deze plant heet).
 
 
 
 
Het zijn in ieder geval mooie paarse bloemetjes *), maarre... wat zie ik daar op de achtergrond....??
 
  
 
Even inzoomen....!! 
 
 
 ONZE TUINKABOUTERS
 
 
Ook zij genieten van het mooie weer. Hoewel ze de indruk wekken hard te werken, moet ik benadrukken dat we al het werk in de tuin toch echt zelf hebben gedaan ;).
 
 
 
 
Maar ze mogen uiteraard wel even op de foto.
Voor de gezelligheid, zullen we maar zeggen.
 
 
 
 
 
  
 
Tja, en dan mag onze magnolia natuurlijk ook niet ontbreken,
want die staat er dit jaar wel erg mooi bij.
  
 
 

  
 
 
 
De komende tijd gaat manlief verder met onze palletbank. Het begin is al gemaakt. Nu alleen nog wat (vrije?!) zonnige dagen om het af te kunnen maken. Foto's volgen!
 
 

 
 *) we hebben inmiddels het bijbehorende kaartje teruggevonden: het gaat om de Verbena!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...