22 mei 2013

Slingers voor.... jongens!

Gisteren had ik de slingers voor meisjes laten zien, vandaag dan de slingers voor jongens in de hoop ook deze (alweer!) grijze dag wat kleur te geven.

Hoewel het aanbod van leuke stofjes voor jongens veel beperkter is dan voor meisjes, is het me toch gelukt om totaal verschillende slingers te maken. Eigenlijk een beetje zonde om ze alleen maar bij verjaardagen op te hangen. Ze staan vast ook leuk in stoere jongenskamers, zeker als de kamer ook nog eens een thema heeft bijv. ridder, piraat, hollands e.d.


*


Deze slinger is zowel geschikt voor piraten als voor ridders. Het model en het zigzagband geeft de slinger een extra stoere uitstraling.

 
 


De stof voor deze slinger was al bedrukt met ridders; ik heb 'm gecombineerd met bijpassende stofjes.

 
verkocht; de stof is helaas ook nergens meer leverbaar


De Asterix-slinger stond al eerder op dit blog, maar hoort toch ook bij deze verzameling. Stripfiguren als Asterix en Obelix blijven populair bij kinderen.

 
 Uiteraard ontbreekt de standaard vlaggetjesslinger niet in mijn assortiment. Ik heb 'm dan wel ook nog in verschillende uitvoeringen en materialen gemaakt.
Voor de atlasslinger heb ik een oude atlas verknipt. Samen met andere atlas artikelen stond deze hier al eens op mijn blog.

 Bij een stoffenleverancier in Duitsland vond ik dit leuke Japanse robotstofje. Ik heb het stofje gelijk ook in een letterbak verwerkt.

 
 Ook voor jongens kun je leuke slingers haken
(de trouwe bezoeker van dit blog heeft 'm al eerder gezien).

 
 
 
Bij de meisjesslingers kwam je de waslijnslinger al tegen. Dit is een variant erop. De klant wilde de naam van de baby er ook bij, daar de slinger in de kraamtijd voor het raam kwam te hangen.
Een andere klant wilde ook een naamslinger, maar dan alleen met vlaggetjes. En uiteraard is dat ook mogelijk. Deze slinger kun je daardoor nog wel járen gebruiken (bij verjaardagen).

 
 
 
 
En net zoals bij de meisjesslingers, heb ik hier ook wat andere vormen gebruikt. Zoals deze vissen.
 
 
 
 
Maar mijn favoriete slinger is toch wel de vliegtuigslinger. Hij is een beetje moeilijk (leuk!) te fotograferen, maar als je goed kijkt zie je dat het 3D vliegtuigen zijn. Het zijn er in totaal 6 en de vliegtuigen zijn 23cm lang. Als je ze hoog aan het plafond hangt, ziet dat er natuurlijk wel spectaculair uit.*

Het mooie van stoffen slingers is wel, dat ze lekker lang meegaan, tegen een stootje kunnen en in heel veel leuke kleuren gemaakt kunnen worden, zodat ze altijd bij je interieur passen en je ze daardoor niet alleen met verjaardagen hoeft op te hangen.


 
PS voor een nieuw ontwerp zie ook hier
 
 

1 opmerking:

  1. hallo,

    Ik heb een korte vraag. ik zag dat u slingers heeft met stof bedrukt met ridders. Mag ik u vragen waar u deze stof van daan heeft??
    Ben hier ook naar opzoek maar heb het niet kunnen vinden.

    groeten.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...