21 augustus 2015

Een unieke vondst

Trouwe lezers van mijn blog hebben al lang gemerkt dat ik nog maar weinig spulletjes van stof maak, maar des te meer haak. Dit heeft uiteraard alles te maken met het feit dat ik mijn koers een beetje wijzig/heb gewijzigd. Dat neemt echter niet weg, dat ik leuke dingen die ik tegenkom en waar ik wat in zie, meeneem. Het leuke van mijn nieuwe concept is namelijk, dat er meer dan genoeg ruimte is om mijn assortiment divers te houden. Toen ik dus vorige week bij de kringloop een heel leuk poppenwiegje tegenkwam, twijfelde ik dan ook geen moment deze mee te nemen.

 
En zeg nou zelf: dit is toch een plaatje?! Uiteraard zag 'ie er, toen ik 'm kocht, nog wel een beetje anders uit....! Voornamelijk 'kaal'. Kwalitatief echter nog in een super staat.
 
 
Na acht jaar met tweedehands kindermeubeltjes gewerkt te hebben, moet ik bekennen dat ik een dergelijk poppenbedje niet eerder ben tegengekomen. Aan de stijl en materiaal te zien, moet het uit de jaren '50/'60 stammen.
 
 
Om de kleur en de stijl zoveel mogelijk intact te houden, heb ik voor ingetogen kleuren gekozen, wat gelijk ook een lieve uitstraling aan het wiegje geeft.

 
Uiteraard heeft het bedje geheel nieuwe bekleding gekregen. Naast het hemeltje ook een matrasje, dekentje en kussentje.
En... ik kon het toch niet laten om er iets bij te haken!!! Heel subtiel, maar toch!

 
En tja, ik zou ik niet zijn als ik hier niet tóch een haakwerkje aan zou koppelen. De oplettende lezer heeft het vast al opgemerkt: een poppenjurkje.
 
 
Tijdens mijn vakantie in Duitsland vond ik een boek met haakpatronen voor poppenkleertjes. Deze kon ik natuurlijk niet laten liggen en nu ik met het poppenbedje aan de slag ging, leek het me leuk om hier gelijk iets uit te maken. Passend bij het wiegje.
 
 
Aan de voorkant afgewerkt met een satijnen roosje en aan de achterkant met twee bloemenknoopjes als sluiting.


Het is een lief setje geworden. Een beetje in retro stijl maar toch ook eigentijds.


Het blijft gewoon (té!) leuk om een poppenbedje te restylen. 

3 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig bedje. Echt een bijzonder mooi model. Na de make-over is het bedje prachtig. Het haakwerk past er prima bij.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ik vond het ook erg leuk hier aan te werken.

   Groetjes, Ingrid

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...