12 oktober 2017

Rond en rond

Tot mijn schrik zie ik dat het alweer veel te lang geleden is dat ik een bericht heb geschreven. Niet dat ik stil heb gezeten. Integendeel zelfs. Ik kreeg, als uit het niets, een tsunami aan bestellingen en daar ging even al mijn tijd en energie in zitten. Inmiddels is de piek voorbij en heb ik nu tussendoor ook weer wat tijd (én zin...) om aan wat nieuwe creaties te werken. Een bezoek aan een handwerkbeurs werkt dan ook altijd mee. Het lag nl. al wat langer in mijn bedoeling om eens een mandala te gaan haken. En dan niet zo een kleintje, maar een flinke. Op de genoemde beurs vond ik een metalen ring van 45cm doorsnee en die leek mij hiervoor uitermate geschikt.


Naar een patroon hoefde ik ook niet lang te zoeken. Zoonlief had twee jaar geleden bij een studiereis naar Praag voor mij wat Tsjechische haakpatronen meegenomen (op de dag dat hij terugkwam, was ik jarig, dus dat leek hem een mooi cadeau). Helemaal geweldig, want zo heb je dan toch nét weer eens iets anders. Nu is mijn Tsjechisch niet bijster goed (of meer: ik begrijp er he-le-maal niets van!!), maar als er schema's bij de patronen staan is dat ook helemaal niet nodig. De symbolen voor haaksteken zijn min of meer internationaal.
Verder waren het ook geen patronen van mandala's of dromenvangers maar gewoon van gehaakte kleedjes. Uitermate geschikt voor mijn super mandala.


Voor de kleur heb ik oud groen genomen. Deze vond ik het mooist passen bij alle blauwe en groene accessoires die ik in de huiskamer heb staan.
 
 
Verder vind ik de mandala (het gehaakte kleedje!!) ook een heerlijke retro look hebben. Lekker een beetje tuttig, maar toch ook weer hip.


Behalve deze ring heb ik op de handwerkbeurs ook nog een mooi nieuw boek gekocht. Ook hieruit ben ik al wat aan het maken. Uiteraard laat ik het, zodra het af is, hier aan jullie zien.

Ingrid

2 opmerkingen:

  1. Dit is echt knap, die bleekblauwe mandala tegen de muur! Supermooi!
    Fijn weekend,
    Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Sigrid. Ben zelf ook zeer tevreden met het resultaat.
      Jij ook een fijn weekend.

      Groetjes,
      Ingrid

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...