29 mei 2016

Kinderfeestje!

Het is leuk om te zien dat steeds meer mensen mijn nieuwe website weten te vinden, maar nog meer dat ik hierdoor ook steeds leuke(re) opdrachten krijg. Zo ook twee weken geleden. Ik kreeg toen een vraag of ik slingers en opbergzakken kon maken voor een klant die in juni gaat beginnen met het verhuren van themakisten voor kinderfeestjes. Aan de hand van foto's van de inmiddels aangeschafte verkleedkleding voor ridders en prinsessen, heb ik wat accessoires gemaakt.

Voor de prinsessen ben ik aan de slag gegaan met de kleuren roze (uiteraard!!), grijs, zilver, goud en wit.


Om de slinger 'sprankelend' te houden, heb ik verschillende stofjes afgewisseld met goud en zilver organza.


De opbergzakken zijn gemaakt van dubbele stof. De binnenste stof heb ik gelijk ook gebruikt om de tunnel voor de striksluiting te maken. En natuurlijk horen bij prinsessen ook kronen, dus heb ik de opbergzakken voorzien van een gouden kroon.


 
En klaar was het setje voor de prinsessen!
 
 
Daarna ben ik verder gegaan met eenzelfde soort setje, maar nu voor ridders. Deze werd uiteraard totaal anders. Ook deze heb ik gebaseerd op de ridderkleren en attributen die de klant al had ingekocht. De kleuren zijn lekker stoer, en de motiefjes en de uitvoering natuurlijk ook.
 
De kleuren zijn zwart, rood, grijs, geel, goud, zilver en de motiefjes zijn kroontjes, streepjes en sterren. Lekker stoer dus. De vorm van de wimpels heb ik ook anders gedaan en om ze nog iets extra's te geven heb ik sommige wimpels afgewerkt met een zigzagbandje.
 
 
 
Op de opbergzakken heb ik, net als bij de set van de prinsessen, een gouden applicatie gemaakt. Dit keer niet van een kroon maar van een stoer ridderkruis. Ook deze zakken zijn van dubbele stof gemaakt en hebben eenzelfde striksluiting.
 

 
 
Het was alles bij elkaar een flinke klus, maar de klant is gelukkig (net als ik zelf) helemaal blij met het resultaat, dus.... het feest kan beginnen!!
 
Ingrid


4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke opdracht. De setjes zien er mooi uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Margaret,

   Dank je. Was een hele klus, maar wel erg leuk om te doen.

   Groetjes,
   Ingrid

   Verwijderen
 2. Knap!! Heel originele versiering!
  Je bent van alle markten thuis blijkbaar, niet alleen haken, maar ook naaien...
  Leuk met die organza enzo!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het leuke is, dat je met verschillende technieken én materialen dus ook verschillende resultaten krijgt. Deze diversiteit maakt mijn werk dan ook zo leuk en uitdagend.

   Groetjes,

   Ingrid

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...