22 november 2015

Adventskalender

Al járen hebben wij hier de traditie de adventskalender (ooit door opa gemaakt) ieder jaar weer opnieuw te vullen. Die mochten onze twee kinderen dan om de beurt openen (lees: snoepen!) om de tijd naar kerst af te tellen. Dat aan bepaalde dingen een einde komt, is nu eenmaal zo. Dochterlief ging ruim een jaar geleden het huis uit en doorbrak hiermee ook de traditie van het samen met haar broer openen van de adventskalender. Onze kalender blijf ik uiteraard traditiegetrouw vullen (sommige tradities zijn gelukkig niet leeftijdgebonden!!), maar voor dochterlief wilde ik dit jaar toch ook iets verzinnen, een eigen kalender. Het mocht uiteraard iets totaal anders worden dan de onze, dus ben ik afgelopen week bij de kringloop gaan zoeken wat ik hiervoor zou kunnen gebruiken....!!

 
En dat werd een bakvorm. Een originele tulbandvorm van Dr. Oetker.
 
 
Hoe ik 'm precies zou gaan vullen, wist ik op dat moment nog niet, dus ging ik gelijk maar even langs de Hema, Action, Zeeman en de supermarkt. Zo langzaamaan ging het idee van de adventskalender vorm krijgen.
 
 
Al gauw had ik een hele verzameling aan verschillende kerstdecoratie, winterthee en Toblerone chocolaatjes waarmee ik de kalender wilde vullen. Alles in een winterse of kerstsfeer.
 
 
Nu moest ik alleen nog iets verzinnen hoe het in te pakken. Ik kon natuurlijk speciale zakjes kopen, maar even snel uitgerekend, kon ik voor hetzelfde geld een hele rol kraftpapier (wat ik overigens nog had staan) kopen met het voordeel dat ik zelf de afmetingen kon bepalen. Het werden dus zelfgemaakte zakjes.
 
Voor de maat hiervan nam ik een postkaart die ik 2x naast elkaar op het papier tekende.
 
 
Daarna vouwde ik de zij- en onderkanten om en knipte ze in model. De zakjes vouwde ik dubbel en plakte ze op de vouwrandjes dicht.
 
 
En voilà: het zakje was klaar. In ieder zakje deed ik een kerstversiering met of een chocolaatje of theezakje.


Op de zakjes heb ik met washi tape labels geplakt, waar ik de cijfers 1 t/m 24 op heb geschreven.


Doordat de zakjes door hun inhoud toch wel een beetje 'dik' waren uitgevallen, was het wel even dringen in de tulbandvorm, maar het paste uiteindelijk allemaal precies.Vandaag gaan we de kalender afleveren en ik ben benieuwd of 'ie in de smaak valt.
 
 

2 opmerkingen:

  1. Wat een lief idee. Mooi gemaakt daar zal ze vast heel blij mee zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...