9 juni 2016

Letterkundig

Of het toeval is of niet, maar afgelopen week had ik vier bestellingen met letters: drie letterkussens en een geboorteslinger. Maar dat is dan eigenlijk ook de enige overeenkomst, want de uitvoeringen zijn allemaal wel heel erg verschillend. Zowel in kleur als in stijl.

Zo heb ik letterkussens al heel vaak gemaakt, maar eigenlijk nog nooit (en waarom eigenlijk niet...?!) van spijkerstof. En wow, wat een stoer resultaat!!! Nu heeft een 'P' wel een nadeel (voor wat betreft de kussenvariant dan...!!): hij blijft niet staan. Dit probleem heb ik opgelost door bovenaan een lusje te maken waarmee je 'm kunt ophangen.


En terwijl ik met de volgende letter bezig was, kwam ik weer op het idee (waarom eigenlijk nu pas...?!) om er een gehaakt bloemetje op te doen. Geeft net wat extra's.


En wie hier niet van houdt: zonder bloem is het kussen ook nog leuk genoeg.
 

En dan een letter in een kleurcombinatie die ik al eerder gebruikt heb: lime met aqua. Stoer maar wel met een frisse en vrolijke uitstraling.

 
En dan nog de geboorteslinger van Otto. Ook deze is gebaseerd op een al eerder gemaakte slinger. Ik probeer dan wel nét weer andere stofjes te gebruiken en door een andere naam is 'ie natuurlijk hoe dan ook anders. En hoe mooi is het om je baby met zo'n persoonlijke slinger welkom te heten!!
 
 
Doordat ik de letters zelf maak, is er altijd heel veel mogelijk: in lettertype, kleur stof, afmeting e.d.
Wat mooi dat iets met een naam of een eerste letter zo persoonlijk en origineel tegelijk is....!

 Ingrid

2 opmerkingen:

 1. Wow! Ik vind ze allemaal héél mooi! Maar mijn favoriet is de pastelkleurige 'L'.
  Prachtig gemaakt!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Sigrid voor je enthousiaste reactie. Letterkussens blijven (ondanks dat sommige letters een hele uitdaging zijn...!!) ook té leuk.
   Groetjes en een fijn weekend.
   Ingrid

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...