5 juni 2017

Terug van weggeweest

Misschien herkennen jullie het wel: op een gegeven moment ben je op iets uitgekeken of er gewoon klaar mee. Maar na een poosje ga je het ergens toch missen en als je er met een nieuwe, frisse blik naar kijkt, ontdek je dat het eigenlijk best een dierbaar iets was. En wat let je dan (indien mogelijk uiteraard) om dit weer een plekje in je leven te geven, al dan niet in een ander jasje?

Dit was bij mij het geval met houten letters. Een product dat in hoogtijdagen erg goed liep en waar ik altijd met plezier aan werkte. Maar ja, toen werden de bestellingen 'ineens' minder, de persoon die ze voor mij zaagde ging ermee stoppen en ik besloot met een nieuw bedrijfje een iets andere koers te varen en zo kwam het dat deze letters uit het assortiment verdwenen.

Totdat ik kort geleden bedacht dat ik ze toch wel miste en maar gewoon eens moest kijken of en zo ja, welke mogelijkheden er zijn. Maar dan wel in een ander jasje, want dat was wel mijn voorwaarde. Geen triplex, maar mdf. Niet in arial of cooper black lettertype, maar in courier new. En dan natuurlijk wel zoveel mogelijk met stofjes die nú helemaal hip zijn (mocht de klant het anders willen, kan dat uiteraard altijd). Zo gezegd, zo gedaan en om ze te 'lanceren' en te promoten heb ik twee setjes gemaakt: een voor meisjes en een voor jongens.

 
Zwart/wit is nog steeds helemaal hip, maar om het toch iets meisjesachtigs te geven, heb ik er een vleugje mint bij gedaan.
 
 
En voor jongens is zwart/wit ook helemaal hip én lekker stoer natuurlijk. Wel met een vleugje oker dan.
 
 
 
Het is nu even afwachten wat mijn klantjes ervan vinden. De letters zijn ca. 11cm hoog. Bovenstaande foto's zijn voorbeelden, maar iedere klant kan natuurlijk zelf naam en kleurtjes bepalen. Want net als bij al mijn andere producten geldt ook hier: de klant bepaalt. Mocht er (hernieuwde) belangstelling zijn voor de letters, dan zullen jullie dit hier vast te zien krijgen.
 
Ingrid

4 opmerkingen:

 1. Leuk! Je hebt de goede kleuren gekozen! Ik zou zelfs ook zwart-wit met lichtroze durven combineren voor meisjes. En voor jongens misschien ook nog oranje? Maar alles is mogelijk zoals je zegt.
  En ja, herkenbaar, dat uitgekeken zijn! Ik heb dat met mijn gehaakte huisjes, vol enthousiasme ben ik ermee bezig en dan ben ik het weer beu. Tot ik het mis en een nieuw, fris idee krijg. Dat is typisch voor creatieve mensen zeker?
  Veel succes met je letters, ik vind ze mooi!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig dat jij dat ook hebt, Sigrid. Creativiteit heeft inderdaad geen grenzen en als je te lang met hetzelfde bezig bent, lijkt ‘de geest uit de fles’. Er later weer mee bezig gaan geeft weer nieuwe inspiratie en inzichten. Heb ik al met heel veel dingen gemerkt en dat is nou juist het leuke ervan.
   En inderdaad zijn de kleurcombinaties met zwart/wit eindeloos (een slinger met zwart/wit en lichtroze heb ik ook al een keer gemaakt). Dit zijn proto’s; verder laat ik het aan de klanten over waar zij mee komen. Ben benieuwd!!
   Groetjes,
   Ingrid

   Verwijderen
 2. Dezr letters zien er leuk en fris uit. Ik kan me niet voorstellen dat je hier geen kopers voor krijgt. Zekers als ook de stofjes/kleuren nog aangepast kunnen worden.
  Dit lettertype doet ook modern aan. Leuk.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Margaret! Ik ben zelf ook heel content met het resultaat. Het is nu even afwachten of en zo ja, wat mijn (evt.) klantjes ervan vinden.

   Groetjes,
   Ingrid

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...